Сьогодні:Субота, 4 травня2019

НАЦІОНАЛЬНА МЕДИЧНА ПАЛАТА УКРАЇНИ

ЗДОРОВ'Я НАЦІЇ - ДОБРОБУТ ДЕРЖАВИ!


Офіційна
веб-сторінка
15134620_550299368512795_1506876482546042168_n.jpg

Участь у заході – за запрошеннями. Для представників ЗМІ потрібна акредитація електронною поштою pfvmhospital@gmail.com або телефоном +380 67 749 9394 не пізніше 15:00 у п'ятницю, 25 листопада.

25 листопада 2016 р. в Києві Перший добровольчий мобільний шпиталь (ПДМШ) імені Миколи Пирогова та його партнери – українські аграрії проводять благодійний вечір «Придбай ікону – врятуй життя», присвячений другій річниці створення ПДМШ. Під час благодійного вечора буде проведено остаточний розпродаж унікальної колекції сучасних православних ікон, написаних на ящиках з-під боєприпасів.

Захід відбудеться в Національному музеї Тараса Шевченка за адресою: бульвар Тараса Шевченка, 12. Початок о 17:30. У програмі вечора – виступ відомого українського кобзаря, лірника та бандуриста Тараса Компаніченка. Благодійний вечір організовано разом із засновником Фундації «Аграрна наддержава» та головою правління корпорації «Сварог Вест Груп» Андрієм Гордійчуком, який підтримує ПДМШ ім. Миколи Пирогова від моменту його створення.

Взяти участь у заході запрошено дипломатів і представників міжнародних організацій в Україні, народних депутатів, урядовців, відомих політиків і бізнесменів, представників ЗМІ.

Колекція складається з ікон, написаних київськими митцями Олександром Клименком і Софією Атлантовою на фрагментах ящиків з-під набоїв та інших боєприпасів, привезених із зони проведення Антитерористичної операції (АТО) у східній Україні. Ці унікальні роботи прикрашають кабінети українських та європейських парламентарів, бізнесменів і колекціонерів, музеї, галереї та приміщення посольств. Колекція експонувалась у Європейському парламенті, Литовському Сеймі, Верховній Раді України, Литовському посольстві в Україні, Українському посольстві в Нідерландах, а також у багатьох європейських та українських містах. Завдяки продажу цих ікон в рамках кампанії ПДМШ «Придбай ікону – врятуй життя» вдалося зібрати понад мільйон гривень на підтримку діяльності добровольчого шпиталю з надання медичної допомоги людям у східній Україні. Наразі ікони експонуються в Представництві Європейського Союзу в Україні.

ПДМШ ім. Миколи Пирогова – наймасштабніший недержавний проект із залучення цивільних медиків до надання допомоги у зоні АТО, яка охоплює окремі райони Донецької та Луганської областей. Наразі медики 20-ої ротації шпиталю працюють на базі прифронтових лікарень у Волновасі (Донецька обл.), а також у Попасній, Новоайдарі, Щасті та Станиці Луганській (Луганська обл.).

З часу створення ПДМШ у грудні 2014 р. в його діяльності взяли участь більш як 220 медиків-добровольців, які впродовж 20 ротаційнадали допомогу більш як 10 000 осіб – як військовослужбовцям, так і цивільним. Двадцять два добровольці ПДМШ відзначені державними нагородами, а 77 – медалями Міністерства оборони України

Довідки електронною поштою pfvmhospital@gmail.com або телефоном +380 67 749 9394.


Ср, 23 листопада 2016, 18:15