Сьогодні:Субота, 6 липня2019

НАЦІОНАЛЬНА МЕДИЧНА ПАЛАТА УКРАЇНИ

ЗДОРОВ'Я НАЦІЇ - ДОБРОБУТ ДЕРЖАВИ!


Офіційна
веб-сторінка
1.jpg

Сьогодні, 22 березня 2016 року, відбулась зустріч керівництва Національної академії медичних наук України з членами бюро Колегії стоматологів Національної медичної палати України.

Представників НМП України гостинно зустрів заступник начальника лікувально-організаційного управління НАМН України, доктор медичних наук Олександр Олександрович Петриченко, а згодом до зустрічі долучився Президент Національної академії медичних наук України, доктор медичних наук, професор, академік Віталій Іванович Цимбалюк.

До президії академії завітали фахівці Національної медичної палати України стоматологічного профілю:

Володимир Шоломицький – перший заступник голови НМП України.

Микола Савченко – голова бюро Колегії стоматологів НМП України.

Олексій Біда – перший заступник голови бюро Колегії стоматологів НМП України.

Роман Оснач – заступник голови бюро Колегії стоматологів НМП України.

Олег Басараб – член бюро Колегії стоматологів НМП України, учасник бойових дій під час проведення АТО на території Донецької і Луганської областей.

Тарас Горинь – член бюро Колегії стоматологів НМП України, голова Асоціації випускників КМУ УАНМ.

Максим Дербеньов – член бюро Колегії стоматологів НМП України.

Ігор Паливода – член бюро Колегії стоматологів НМП України.

Олексій Поздняков – член бюро Колегії стоматологів НМП України, голова первинної профспілкової організації Вільної профспілки медичних працівників в ТМО “Київська стоматологія”.

Під час зустрічі були обговорені основні напрями реформи медичної галузі та стоматологічної служби зокрема. Підняте питання визначення правового статусу лікаря-стоматолога, його захист та професійна відповідальність. Були визначені пропозиції з приводу підвищення якості та ефективності післядипломної освіти лікарів-стоматологів. Так само учасники зустрічі приділили увагу потребам соціально-незахищених верств населення і пільгових категорій відповідно до рівня гарантованої стоматологічної допомоги. Обміркували створення механізмів ефективної пропаганди здорового способу життя та стоматологічного здоров’я зокрема. Окремо у обговоренні виділили питання організації роботи стоматологічної служби на території проведення АТО та в Збройних Силах України.

"Така молода гвардія, як ви - це дуже важливо. Я особисто "За" нашу співпрацю," – зауважив Президент НАМН. Віталій Цимбалюк вислухав ідеї та пропозиції колег лікарів-стоматологів, поділився власним баченням сьогоднішньої ситуації в медичній галузі. Президент НАМН України запросив представників НМП України приєднуватись, як до волонтерських проектів, так і до спільної діяльності у сфері реформування медичної галузі та реалізації пілотних проектів академії.

За результатами зустрічі учасники домовились перейти до реалізації пропозицій та конкретних спільних дій. 


1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg
5.jpg
6.jpg

Вт, 22 березня 2016, 19:45